Meidan lapset lahtee ensi keskiviikkona lomille. Koko joulukuu on lomaa ja lapset tuleee takaisin vasta ensi vuoden puolella. Surullista. Pari lahtee jo tiistaina ja meidankin on aika lahtea torstaiaamuna muualle. Angela lahtee Nairobiin pariksi paivaksi ja jatkaa sielta sunnuntaina Kenian toiselle laidalle, lahelle Viktoria-jarvea ja Kakamegaa tyoleirille. Mama Patricia odottaa Kyalessa yhden lapsen kanssa viikon, etta sekin paasee kotiin ja lahtee sitten Mombasaan parin viikon lomalle ja tulee jouluksi kotiinsa lahelle Kyalea, jotta voi olla joulun poikansa kanssa.

Mina en oikeastaan tieda mita mina teen :D Vahan (tai siis aika paljon) tekis mieli siirtaa lennot myohemmaksi ja lahtea tyoleirille. Se kestaa kolme viikkoa, sitten ois parin viikon joululoma ja sitten voitais tulla Angelan kanssa takaisin Kyaleen neljaksi viikoksi. Angela lahtee kotiin helmikuun alussa ja mina voisin tulla samoihin aikoihin... Sittehan sita jo joutaiskin :D Mutta oikeasti, samoilla tulillahan sita vois olla pitempaankin taalla. Mutta jos olen tulossa kotiin ennen joulua, lahden ensi viikolla rannikolle, Watamuun, muiden suomalaisten kanssa. Mutta katsotaan nyt :P

Ja ei tarvi huolehtia malarialaakityksesta :) Itseasiassa Angela oli huonompana sen takia, eika minunkaan ripuli edes johtunu Lariamista. Nyt me ollaan ihan kunnossa ja hyvilla mielin, eika taalla meidan alueella itseasiassa edes tarvi malarianestolaakitysta, koska tama on niin korkealla merenpinnasta, joten me aletaan ottaa doksisykliinia vasta kun lahdetaan taalta. Menin viime lauantaina uudestaan laakariin (itseasiassa Patrician piti menna laakariin, kun sen hammas oli tulehtunu ja me oltiin vaan mukana, mutta ajateltiin etta samahan se on mullakin kayda tohtorin juttusilla) ja selvisi etta mulla olikin "amoiba". En itseasiassa tarkaan tieda mika se on, joku alkuelain luulen. Sen voi nimittain saada juomavedesta ja se on niin sitkea ettei kuole vedenpuhdistuskemikaaleihin, joten nyt meidan pitaa keittaa juomavesi. Itseasiassa meidan kahdella pikkutytolla oli vahan aiemmin sama ongelma, mutta se on tosi yksinkertainen hoitaa. Piti vain syoda viiden paivan antibioottikuuri ja viikon kuuri jotain toista laaketta. Nyt oon ihan kunnossa. Ja hassuinta on, etta mina en mielestani ollut kovin sairas niin ei tullut mentya laakariin aikaisemmin, vaikka ois kylla pitany. Mielenkiintoisin oire oli se, etta mulla paleli ihan alyttomasti yolla, vaikka mulla oli hulluna vaatetta, makuupussi ja viltti. Luulin etta palelu johtui sadekaudesta, mutta eipa oo ollenkaan palellu laakarissa kaynnin ja suola-sokeri-liuoksen juonnin jalkeen :) Eli ilmeisesti suolojen puute aiheuttaa palelua. Mietin etta voiskohan siita johtua, etta monesti kesahelteilla yolla palelee hirveasti...?

Terkkuja kaikille taas ja kiitti sahkoposteista, niita on tosi mukava aina lukea, vaikka aina en ehdi vastaamaa. Esim. viimeksi kun kaytiin Nungunissa netissa, sahkot katkesi vahan valia :P Kun kone sammui kolmannen kerran, me lahettiin kotiin :) Kyllahan sita ilmankin parjaa :D Ja viime viikon paras vitsi oli se, etta me kaveltiin Angelan kans Kilomeen ostamaan jotain, ja yhtakkia Angela sanoi, etta katopa mika tuossa on. Ja vahan me naurettiin, kun me oltiin kavelty viisi viikkoa nettikahvilan ohi melkeen joka paiva, eika oltu huomattu sita :D Mutta alkaa huoliko, ei siella onneksi toimi netti :D Ja nyt oon Salamassa, tama on varmaan parinkymmenen minuutin paassa meilta. Angelan piti tulla nostamaan rahaa, mutta  automaatissa ei ollut rahaa :) Mutta paasinpahan mina nettiin istumaan oikein kunnolla (Angela lahti jo kotiin ;)) Maanantainaki kylla istuin koko paivan netissa, kun kaytiin Machakosissa (isoin lahin kaupunki, n.2h matka) mutta en kuitenkaan kerinny kirjottaa tanne. Yhen menmatkalla matatun ikkunasta otetun kuvan lisasin, jos joku on sattunut huomaamaan :)

Yritan laittaa kuvia rabbit housesta, joka me tehtiin talla viikolla. Me mietittiin etta mita konkreettista me voitais tehda ja Patricia ehdotti kanihakin rakentamista. Lapset voivat kasvattaa kaneja lihaksi ja myyntiin ja saada siita lisaa rahaa. Me tykattiin ideasta tosi paljon ja niinpa tammikuussa, lomien jalkeen, Kyaleen hankitaan sitten kaneja :) Talla hetkella siella onkin jo kanoja, jotka kohta tuottaa omat munat, lehma, jonka pitas alle vuoden paasta tuottaa maitoa ja lampaita ja vuohia.

Meilla oli apuna carpenter eli puuseppa/kirvesmies eli toisin sanoen me auteltiin carpenteria joka teki tyot :D Eka me ajateltiin tehda se kokonaan ite, mutta parempi nain. Ensinnakaan siita ei ois tullu laheskaan noin hyva ja aikaa ois menny kahden ja puolen paivan sijasta kaksi ja puoli viikkoa/kuukautta. Koulun opettajat muuten nayttivat olevan aika vaikuttuneita, kun me osattiin sahata, naulata ja jaksettiin kantaa puita niinku pojat konsanaan :D Kysyivat kaudaanko me salilla :P Taytyy kylla tunnustaa etta melko puhki me oltiin jo eka paivan jalkeen, enka mina enaa toisena paivana saanutkaan naulattua naulaa suoraan ;-)