Huomenna lahdemme safarille Masai Maran kansallispuistoon :) Lahto 7.30 ja paluu sunnuntaina iltapaivalla. Ihan siistia kylla lahtea sinne, siella pitas nakya Big Five ja muita elaimia. Vaikka samalla se on vahan nolon turistia, mut pakko kayda safarilla nyt kun taalla kerran ollaan :D meita lahtee sinne kaikki suomalaiset eika ketaan muita, aika koomista :) Siella on isot telta, oma opas ja kokki ja nukutaan isoissa teltoissa, joissa on wc:t ja suihkut. Eli oikein turistia ja luksusta meille. Eika hinta todellakaan paata huimaa. Mut kerronpa siita sitten myohemmin lisaa. Ma-aamuna paasen varmaan seuraavan kerran sitten nettiin :)

Talla viikolla meilla on ollut orientaatiota, eli ollaan opiskeltu Kenian historiaa, maantiedetta, koulutusjarjestelmaa, heimoja, tapoja, kulttuuria yms.. Tosi mielenkiintoista. Tanaan esim. puhuttiin erilaisista kasityksista ajan, ystavyyden ja homojen suhteen. Kasitykset eroaa melkoisesti toisistaan :) Vahan ollaan myos opiskeltu swahilia, tosin ihan muutama sana, enka muista paljon mitaan. Mutta sita kuulemma oppii helposti, aika paljon jo parissa viikossa.

Eilen meilla oli vapaaehtoisten Nairobi Tour, eli mentiin keskustaan matatulla ja kaveleskeltiin siella paiva kahden toimiston tyypin, Williamin ja Davidin kanssa. Kaytiin Kenian toiseksi korkeimmassa rakennuksessa, Kenyatta International Conference Centerissa. Kahdella eurolla paasi oppaan kanssa huipulle, mista nakyi koko Nairobin kaupunki. Tosi hienon nakoista tietty oli, harmi vain ettei kuvissa mikaan nayta niin hyvalta. Ja en edes ieda milloin saan laitettua kuvia tanne, karsivallisyytta kiitos! Kavimme myos Uhuru Parkissa ja paivan tarkoitus oli lahinna oppia kulkemaan Nairobissa omin pain. Eika se loppujen lopuksi niin vaikeaa ole, hyvin siella loytaa mita tarvitsee. Eika tungoskaan ole paha, eika siella haise tai mitaan. Tai no itseasiassa siina missa odotetaan matatuja haisee hirvea pakokaasu, mut ei muuten. Ja teiden ylittaminen on aika jannaa, taytyy menna akkia ettei jaa autojen alle :P Liikenne on sekavaa, mutta ei laheskaan niin paha ku olin etukateen kuvitellut. Tietenkin kaytiin myos syomassa ja nyt tulee paljastus: ravintolassa ei ollut tarjolla mitaan kasvisruokaa joten soin kalaa ensimmaista kertaa kuuteen ja puoleen vuoteen :D Oon kylla jo pitkaan ajatellu et voisin syoda kalaa, mut en oo koskaan jaksanu alottaa :P Se oli kylla ihan hyvaa, ison kalan kokonainen pyrstopaa paistettuna chapatin kans. Siita piti tietysti ottaa kuva, laitan joskus :D Eika tullu mahakaan mitenkaan kipeaksi vaikken pitkaan aikaan ollut kalaa syonytkaan.

Ruoka on taalla oikein hyvaa ja kasvisruokaa on muuten ollut joka paikassa. Yleensa jotain papukastiketta, Dengua, riisin, chapatileivan tai ugalin kanssa. Ja kaikkea muuta syodaan sormin paitsi riisia. Kalakin siis syotiin sormin. Ja paljon mukavampaa itseasiassa onkin syoda sormin :) Lisaksi taalla syodaan paljon sukumawikia (?) eli pinaattia, se on kans hyvaa mun mielesta.

Eilen me sitten tehtiin meidan perheelle suomalaista ruokaa :) Yhet oli tehny nakkikeittoa, mutta ma en ois voinu syoda sita ite, joten teimme kukkakaalikeittoa ja lattyja. En kylla huomannu ollenkaan ajatella, etta lapset ei valttis tykkaa kukkakaalista... Tai niilla oli jo etukateen ennakkoluuloja sita kohtaan, joten ne soi vaan pottua ja lienta. Mutta perheen aiti, joka tuli eilen nuorimman lapsen kanssa Kisumusta, tykkasi (ainaki sanoi niin :)) kovasti keitosta. Latyista kaikki tykkasivat kovasti, ja varsinkin mustikkahillosta, jota toin niille, ne tykkas tosi paljon. Olivat lukeneet mustikoista vain kirjoissa :) Mut nyyt on pakko menna, kirjottelen taas joskus! Moro!